Nejasni kriterijumi MO za razmenu i ustupanje imovine – slučaj „Novi parking VMA”

Drugi indikativan primer predstavlja ugovor o zakupu, kojim je novoizgrađeni parking ispred VMA dat na korišćenje JP „Parking servis“. Radove na izgradnji novog parkirališta, kapaciteta 874 mesta od početka su pratile kontroverze. Najpre, dugo se nije znalo ko je naručio posao, kao i to da li postoje dozvole za gradnju. Tek je pomoćnik gradonačelnika rekao kako „vojska gradi parking“ (Politika, 2. decembar 2009.) Kao izvođač radova angažovano je preduzeće „Šumadijaput“. Protiv ovog preduzeća, inače, Agencija za budžetsku reviziju Grada Beograda podnela je tužbu zbog sumnje da su odgovorna lica u učestvovala u kršenju Zakona o javnim nabavkama (Press, 25. novembar 2009.) (1).

MO je 2. decembra 2009. godine saopštilo kako je cilj izgradnje parkinga „prevazilaženje postojećih komunalnih problema u neposrednoj blizini VMA, od čega će korist imati i građani koji žive u tom delu grada“, te da se „parking gradi na zemljištu u svojini Srbije“ (Smedia.rs, 2. decembar 2009.) Naručilac radova i investitor je Direkcija za građevinsko-urbanistički konsalting, odnosno Vojno-građevinski centar (VGC) „Beograd“. Ministarstvo je demantovalo da je angažovano preduzeće „Šumadijaput“, istakavši kako je sprovedena propisana procedura i zaključen ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, „Termomont“-om (Ibid).

Međutim, radovi na parkingu su bez objašnjenja stali godinu dana nakon što su započeti, i to nakon što je urađen najveći deo posla. Navodno, Ministarstvu je bilo ponestalo novca. Novinaru „Blica“ je rečeno kako će izgradnja parkinga biti završena „u roku od 10 dana po obezbeđenju dodatnih finansijskih sredstava i ugovaranja radova“ (Blic, 23. decembar 2010.) Istovremeno, u toku je bio „postupak utvrđivanja strateškog partnerstva s Parking servisom“ (Ibid), nakon čega je trebalo da bude poznato kako će parking biti održavan i naplaćivan.

„Utvrđivanje partnerstva“ je očigledno potrajalo. Parking je otvoren tek 27. decembra 2011, gotovo četiri godine nakon što su započeti radovi (VMA, 27. decembar 2011.) I ovde je dobro u koje je sistem odbrane uložio značajna sredstva (po nekim procenama 100 miliona dinara, umesto prvobitno procenjenih 41 milion) – ustupljeno, i to JP „Parking servis“. Zauzvrat, VMA je na korišćenje dobilo 113 parking mesta za zaposlene. Opet, nije jasna logika po kojoj se ustupanje odigralo. Sudeći po ulaganjima, očigledno je da je MO bilo sposobno da samostalno izgradi parkiralište i na taj način obezbedi mesta za zaposlene. „Parking servis“ je bez nadoknade i po svemu sudeći, učešća u finansiranju projekta dobio čak 669 parking mesta na korišćenje (što, poređenja radi, odgovara kapacitetima tri javne garaže).

(1) Strahinja Sekulić, gradski javni pravobranilac, podneo je 24. novembra 2009. godine krivičnu prijavu protiv Miodraga Milanovića, vlasnika i direktora preduzeća „Šumadija puta” i bivših rukovodilaca opštine Grocka, zbog toga što su, navodno, bez prethodno raspisanog javnog poziva sklopili ugovor o asfaltiranju ulica u ovom delu grada i poslovali sa blanko-menicama, stavljajući na spisak urađenih saobraćajnica i one koje nisu asfaltirane (Politika, 2. decembar 2009.) Prema navodima Press-a radi se o 48 ulica (Press, 25. novembar 2009.)

Đure Jakšića 6/5, 11000 Beograd, Republika Srbija

+381 (0) 32 87 226 +381 (0) 32 87 334
office@bezbednost.org www.bezbednost.org

Stranica je rađena uz podršku