Igraj i saznaj kakav si
DOBIO SAM ZANIMLJIV POZIV. ZVAO ME PREMIJER LIČNO. HOĆE DA ISTRAŽIM FARMACEUTSKU KOMPANIJU. PREDLOŽIO JE SASTANAK U 7.30. ALI, NAČELNIK MI JE NAREDIO DA SE „NACRTAM“ KOD NJEGA U KANCELARIJI UJUTRU. HITNO JE.
ŠTA DA RADIM, KOD KOGA DA IDEM?
Idem na sastanak kod premijera
Idem na sastanak kod šefa
8:00. UFF, DOBRO JE PROŠLO. POHVALILI SU ME. ZATO ME JE I POZVAO. MOŽDA ĆE OVO BITI DOBRO ZA MOJU KARIJERU. SVI KAŽU DA POLITIKA NAJVIŠE UTIČE NA NAPREDOVANJE. KREĆEM U ISTRAGU NEKE FIRME „LEKOVI TRADE“. NIKAD ČUO. POSTAJE ZANIMLJIVO. OČEKUJE REZULTATE USKORO.
Nastavak
15:00. DOĐAVOLA. NEMAM DOVOLJNO PODATAKA. HITNO JE. VAŽNO JE. MORAM DA SE DOKAŽEM. ZVAĆU MILUTINCA. MOŽDA ON IMA NEŠTO. POKAZAO SE DO SADA KAO DOBAR IZVOR POUZDANIH INFORMACIJA.
Nastavak
21:00. SLUŠAJ, „LEKOVI TRADE“ JE SAMO PARAVAN ZA „SINTETIKU“. VLASNIK JE DOBROSTOJEĆI. ČUO SAM DA IMA VEZE U POLICIJI. UZMI FASCIKLU, UNUTRA JE SVE O NJEMU. KORISTIĆE TI, BRATE. UŽIVAJ, ZMAJU.
Nastavak
8:00. UHH, GDE DA UŽIVAM. MILUTINAC MI NIŠTA NIJE DAO. TREBA DANAS DA JAVIM PREMIJERU ŠTA IMAM. BAREM SAM DOBIO TELEFON OD VLASNIKA. MOGU DA GA PRISLUŠKUJEM. NISAM SIGURAN DA ĆE SUDIJA DA ODOBRI. IMAM NEDOVOLJNO PODATAKA. MOŽDA JE LAKŠE DA ZOVEM BIVŠEG KOLEGU KOJI JE SADA U PRIVATNOM OBEZBEĐENJU.
HMM, ŠTA DA RADIM?
Tražiću od sudije odobrenje za prisluškivanje
Odlučio sam da zovem bivšeg kolegu
8:30. BESAN SAM. NEMAM NIŠTA. MILUTINAC ME ZOVE. VEČERAS JE VELIKA ISPORUKA TABLETA NA KARABURMI, TO ĆE BITI DOVOLJNO ZA SUDIJU.
Nastavak
8:35. MORAM BRZO DA ZOVEM SUDIJU. DOBRO JE. U KANCELARIJI JE I ZAINTERESOVAN JE ZA SLUČAJ. ČEKA ME.
Nastavak
9:00. DOĐAVOLA. SVI SU ISTI. KAŽE DA NEMAM NIŠTA, NE DA ODOBRENJE. UOPŠTE NE SHVATAJU KAKO KRIM POLICIJA RADI. MORA BRZO DA SE REAGUJE. HMM, DA LI DA ZOVEM ŠEFA I DA MU KAŽEM O ČEMU SE RADI, ALI KAKO DA MU OBJASNIM DA NEMAM NIŠTA ZA „ŠAKU ZULU“. MOŽDA IPAK DA OKRENEM BIVŠEG KOLEGU IZ PRIVATNOG OBEZBEĐENJA.
ŠTA SVE ČOVEK MORA DA URADI?
Odlučio sam da zovem načelnika da mu objasnim sve
Odlučio sam da zovem bivšeg kolegu

DŽABA JE ŠTO ĆEŠ DA ZOVEŠ NAČELNIKA. TI ZNAŠ KAKO MOŽEŠ DA USPEŠ U SRBIJI JER IMAŠ OSEĆAJ ZA POLITIČKI OPORTUNIZAM. JASNO TI JE KAKO SE NAPREDUJE, PREKO POLITIKE. IPAK, IMA NADE ZA TEBE. SAZNAJ VIŠE O NAPREDOVANJU NA „KORUPCIJA.BEZBEDNOST.ORG“. MOŽEŠ I DA IGRAŠ PONOVO.
Igraj ponovo
9:00. GDE SI CRNI! SLUŠAJ, ŠALJEM TI DA MI PROVERIŠ JEDNOG LIKA. PROĐI KROZ BAZE I POSTAVI BUBICE I VIDI ŠTA MOŽEŠ DA SAZNAŠ. VAŽNO MI JE, DRUŽE. HVALA!
Nastavak
13:00. STIŽU PODACI OD CRNOG. UVEK JE BIO BRZ. NADAM SE DA JE DOBRO URADIO POSAO. NARAVNO, NISAM NI SUMNJAO. ŠTA KAŽE, BIĆU IZNENAĐEN?!
Nastavak
13:05. ČOVEČE, PA OVO JE MIĆKO.
Nastavak
VIDI KAKAV AUTO VOZI. NOVI AUDI A7.
Nastavak
ŠTA? NJEGOVA ŽENA JE U UPRAVNOM ODBORU „LEKOVI TRADE“.
Nastavak
MIĆKO NIKADA NIJE BIO SUMNJIV.
ON JE I ZNAO DA RADIM NA SLUČAJU, ZATO MI JE NUDIO POSAO „SA STRANE“ JUČE.
ŠTA ĆU SADA?
Ćutaću o ovome, ne želim da se petljam
Javiću unutrašnjoj kontroli

TI BI BIO KORUMPIRAN INSPEKTOR I POLITIČKI POLTRON. PRE ILI KASNIJE ZAVRŠIĆEŠ U ZATVORU. SAZNAJ VIŠE O POSLEDICAMA POLITIZACIJE NA RAD POLICIJE NA „KORUPCIJA.BEZBEDNOST.ORG“. MOŽEŠ I DA IGRAŠ PONOVO.
Igraj ponovo

DŽABA JE TO ŠTO ĆEŠ DA ZOVEŠ UNUTRAŠNJU KONTROLU. TI ZNAŠ KAKO MOŽEŠ DA USPEŠ U SRBIJI JER IMAŠ OSEĆAJ ZA POLITIČKI OPORTUNIZAM, A NEKADA BI RADIO I MIMO PRAVILA. IPAK, IMA NADE ZA TEBE, NIJE DOVOLJNO SAMO DA TE GRIZE SAVEST. SAZNAJ VIŠE O POSLEDICAMA POLITIZACIJE NA RAD POLICIJE NA „KORUPCIJA.BEZBEDNOST.ORG“. MOŽEŠ I DA IGRAŠ PONOVO.
Igraj ponovo
8:00. ŠEF, KAKAV JE „SMARAČ“. BAŠ NJEGA BRIGA ZA SVE NAŠE PROBLEME. KAO, ZAHTEVAJU „ODOZGO“ DA SE BRZO REŠI SLUČAJ, A MI PARA NEMAMO NI ZA GORIVO. KREĆEM U ISTRAGU NEKOG NOVOG SPLAVA U GRADU „ŠAKA ZULU“ KOJI JE, IZGLEDA, ŠTEK.
Nastavak
8:05. (dolazi Mićko) DRUŽE, ŠTA RADIŠ VEČERAS? TREBA MI POMOĆ DA ODRADIM JEDNU „TEZGU“ NA SPLAVU. KOLEGA KOJI JE RADIO SA MNOM JE BOLESTAN. DOBRA JE CIFRA, PET GLAVA. MOŽE DA TI POMOGNE ZA OVU TVOJU NOVU DEVOJČICU, HA.
ŠTA MISLIŠ?
Prihvatiću tezgu koju nudi Mićko
Odbiću tezgu koju nudi Mićko
NISAM NI ZNAO DA JE REČ O ISTOM SPLAVU KOJI JE ŠEF NAREDIO DA ISTRAŽIM. SREĆEM SE I SA KOLEGOM KOJI MI JE USPUT REKAO DA POSTOJI SUMNJA DA JE MIĆKO UVEZAN SA GLAVONJOM, I DA UZIMA LOVU OD SPLAVOVA. REKAO SAM MIĆKU DA DOLAZIM VEČERAS DA VIDIM O ČEMU SE RADI. BIO JE ODUŠEVLJEN.
Nastavak
23:45. NEMA ŠANSE. NE MOGU DA VERUJEM DA JE MIĆKO UVEZAN I DA UZIMA LOVU VLASNICIMA SPLAVOVA U KRAJU. OVO SU NOVE INFORMACIJE.
DA LI DA OBAVESTIM ŠEFA O OVOME ILI DA NASTAVIM SAM DA RADIM, PA DA VIDIM ŠTA SVE MOŽE DA SE IZDEJSTVUJE.
Nastaviću sam da radim dalje
Odmah zovem šefa
U SOBI SAM SA MIĆKOM. „DRUŽE, KAO ŠTO SAM OBEĆAO 500 EVRA ZA NOĆ. ZA TVOJU DEVOJČICU, DA JOJ KUPIŠ NEŠTO LEPO. SMATRAJ OVO KAO AVANS.“
ŠTA SADA DA RADIM?
Uzeću novac
Neću uzeti novac
UZIMAM NOVAC I ĆUTIM.
Nastavak

ISPUNJAVAŠ SVE USLOVE ZA KORUMPIRANOG POLICAJCA. PRVO, PRIHVATIO BI DA RADIŠ NA „CRNO“ I ZARADIŠ 500 EVRA ZA NOĆ ŠTO JE ZABRANJENO. DRUGO, SAKRIO BI INFORMACIJE OD ŠEFA JER MOŽDA ĆE BITI KORISTI ZA TEBE. UKOLIKO ŽELIŠ DA SPREČIŠ OVO IDI NA „KORUPCIJA.BEZBEDNOST.ORG“. MOŽEŠ I DA IGRAŠ PONOVO.
Igraj ponovo
8:30. ZOVEM ŠEFA DA MU JAVIM SVEŽE PODATKE O „ŠAKA ZULU“ I DA POSTOJI OPCIJA DA RADIM KAO PRIKRIVENI POLICAJAC. ŠEF JE ODUŠEVLJEN. ODMAH NAKON TOGA ZOVE ME SAVETNIK PREMIJERA. PITA ME ŠTA SAM ODLUČIO U VEZI SA PREDLOGOM PREDSEDNIKA VLADE DA REŠIM SLUČAJ „LEKOVI TREJD“. OBEĆAVA DA ĆE MI TO POMOĆI U KARIJERI, ALI JE I LJUT ŠTO SE NE JAVLJAM I ŠTA UMIŠLJAM KO SAM.
ŠTA ĆU SADA?
Radiću dva posla istovremeno
Odradiću tezgu ako načelnik odobri akciju
NIŠTA MI NE IDE. NEMAM NIŠTA ZA „ŠAKA ZULU“. SAVETNIK PREMIJERA ZOVE DA PITA ŠTA SAM URADIO SA SLUČAJEM „LEKOVI TRADE“ I ZAŠTO SE NE JAVLJAM. ŠEF PRITISKA, ALI JE OBEĆAO DA ĆU DA NAPREDUJEM AKO USPEŠNO REŠIM OVAJ SLUČAJ.
ŠTA ĆU SADA DA RADIM?
Radiću dva posla istovremeno, znam da je teško,
ali ništa drugo mi ne preostaje
Javiću šefu da mogu da mogu da odradim tezgu u „Šaka zulu“
i tako saznam šta se tamo zapravo dešava
ŠTA JE OVO? KAKAV JE OVO NASLOV? ZOVI MIĆKA ŠTO PRE DA UGOVORIŠ TEZGU. ZVAO ME SAVETNIK MINISTRA, BESAN JE, A MI NEMAMO NIŠTA. BIO JE I NEŠTO SUMNJIČAV JER SAM REKAO DA TI RADIŠ NA SLUČAJU „ŠAKA ZULU“. POD HITNO MORAMO U AKCIJU.
Nastavak

IZABRAO SI TEŽI PUT. TI BI BIO USPEŠAN POLICAJAC. IMAŠ I OSEĆAJ ZA POLITIČKI OPORTUNIZAM. ZNAŠ KAKO SE NAPREDUJE U SRBIJI, PREKO POLITIKE. SAZNAJ VIŠE O NAPREDOVANJU U POLICIJI NA „KORUPCIJA.BEZBEDNOST.ORG“. MOŽEŠ I DA IGRAŠ PONOVO.
Igraj ponovo

IZABRAO SI NAJTEŽI PUT. TI BI BIO ČASTAN POLICAJAC I DOBAR INSPEKTOR. IPAK, TEŠKO JE POČETI RAD U POLICIJI, A NAROČITO NAPREDOVATI. SAZNAJ ZBOG ČEGA NA „KORUPCIJA.BEZBEDNOST.ORG“. MOŽEŠ I DA IGRAŠ PONOVO.
Igraj ponovo